ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Представители на областните СМИ високо оцениха нивото на информационната прозрачност на Смоленската АЕЦ

29.07.2015

Смоленската АЕЦ е екологично-чисто и социално отговорно предприятие. Увереност в това изразиха журналистите от различни краища на Смоленска област – Сафонов, Починка и Ярцево.

В навечерието на 70-годишния юбилей на ядрения отрасъл в Русия те посетиха Смоленската АЕЦ, която откри серия от срещи с обществеността в региона.

“Впечатли ни не само мащаба на самото предприятие, но и информационната прозрачност: отговаряха ни на всички въпроси от работата на централата”, – сподели впечатленията си началникът на отдела по информационна политика и връзки с обществеността на администрацията на Сафоново Елена Новицкая.

“Населението на нашия район се вълнува, преди всичко, от безопасността на централата. След посещението си в Смоленската АЕЦ, аз ще мога да разкажа на земляците си за високото ниво на безопасност, което е осигурено на атомната електроцентрала, за социалната насоченост на работата на предприятието и за перспективите за развитие на ядрената енергетика в областта”, разказа прес-секретаря на администрацията на Починковския район Светлана Романенко.

Представителите на пресслужбите на администрациите на общините, на редакциите на вестници, телевизионни и радио компании, интернет-СМИ посетиха действащите блокове на Смоленската АЕЦ, бяха на пълномащабния тренажор на учебно-тренировъчния център, в интерактивния музей на централата и се запознаха със забележителностите на града-спътник Десногорск.

На срещата със специалистите от Смоленската АЕЦ журналистите се запознаха с дейността на предприятието в областта на охраната на природата, за перспективите за развитието на централата и подготовката за изграждане на Смоленската АЕЦ-2.

След завършването на докладите журналистите имаха възможност зададат своите въпроси.

Голям интерес за СМИ предизвика социалната отговорност на предприятието по отношение на Десногорск: благоустрояване на улици, паркове, обекти на културата и спорта.

“Впечатли ни екологичната и социална отговорност, коятосе изразява в отговорното отношение към работата, към своето предприятие, към града, в който живееш. Много ми се иска да предам това на своите земляци, за да могат да пренесат този опит на своите предприятия”, – уверена е Елена Новицкая.

 “Между нашите райони и АЕЦ досега нямаше такива контакти на ниво СМИ. Сега, след посещението, в нашите вестници, телевизия и радио ще се появи нова интересна тематика”, – каза главният редактор на вестник “Сафоновска правда Татяна Приходко. Много ни хареса Десногорск. Това е град, в който всеки би искал да живее”.

Източник: http://www.rosenergoatom.ru/journalist/news/449cf8804942459693eaf701a0508840

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари