ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чернобил – фронтът на пожара е спрян – последна информация от извора

29.04.2015

Според най-новата информация за пожара в забранената зона, ситуацията се е подобрила и е 100% под контрол. Фронтът на пожара ограден и спрян.

Според и.д. Председател на Държавната служба на Украйна по извънредните ситуации (ДСИС) Зорян Шкиряк, огнищата с открит огън почти са изчезнали. Има отделни запалвания на малки участъци от млади дръвчета, но те не са значителни и са свързани с поривите на вятъра. Допълнително, продължават да тлеят изгоряла трева и дървета.

От рано сутринта работи пожарната авиация и ефективно гаси остатъците от огъня. Радиационния фон е в норма и няма никакви заплахи. Всичко е спокойно, няма никаква паника! Извършва се планова работа. Всичките подразделения и техника на ДСИС, привлечени за гасене на пожара, са на място и непрекъснато работят за по-нататъшното му локализиране. Оперативните служби ежечасно съобщават за ситуацията. Няма никакво съмнение, че ще се справим, – подчерта Шкиряк.

Източник: http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/1465814

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари