ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


След пукането в експлоатация на АЕЦ “Бушер” Иран ще продължи да развива мирната си ядрена програма

15.09.2011

Официалният представител на Министерството на външните работи на Ислямска
Република Иран (ИРИ) Рамин Мехманпараст заяви пред журналистите:

“Мирната дейност на Иран няма да бъде прекратена. Тези, които настояват за това, по този начин демонстрират своята неосведоменост по ядрените въпроси. Иран трябва да осигурява нуждите си от гориво за АЕЦ и за това ще продължава работите по обогатяването на уран”.

Това изявление беше в отговор на изказването на официалния представител на държавния департамент на САЩ Виктория Нуланд. САЩ считат, че “на Иран не са нужни собствени заводи за обогатяване на уран, защото той може да получава гориво от международното ядрено съобщество”, както е в случая с Бушер.

Горивото за АЕЦ “Бушер” беше доставено на Иран от Русия. Но, както напомня в хода на пресконференцията ръководителя на Организацията за ядрена енергия на Иран Ферейдун Аббаси Давани, съгласно дългосрочната програма за развитие на националната ядрена енергетика, иранското правителство планира строителството на нови блокове с обща мощност 20 хиляди MW.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари