ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ТВЭЛ сключи договор за доставка на горивни таблетки за производство в Индия на ядрено гориво за АЕЦ

30.03.2015

Горивната компания на Росатом ТВЭЛ подписа с Индия нов договор за доставка на горивни таблетки от обогатен уран за АЕЦ „Тарапур“, съобщиха от ТВЭЛ.

 

 

Споразумението е подписано с департамента по ядрена енергетика на индийското правителство.

Планираните доставки ще пристигнат през 2015 година в ядрено-горивния комплекс Хайдерабад, където е организирано производството на горивните касети за АЕЦ „Тарапур“.

От 2000-та година Русия доставя компоненти за горивото на индийския кипящ реактор (BWR). Работата на АЕЦ „Тарапур“ се извършва под гаранциите на МААЕ. Горивните таблетки за тази централа се произвеждат в предприятието на ТВЭЛ АО „Машиностроительный завод“ MASZ(Электросталь).

В рамките на сътрудничеството си с Индия ТВЭЛ също осигурява с ядрено гориво блокове №1 и №2 на АЕЦ „Куданкулам“. Договорът действа за целия период на експлоатация на блоковете.

Освен това, в рамките на руско-индийското сътрудничество ТВЭЛ доставя компоненти за ядрено гориво – таблетки от уранов двуокис UO2с природно обогатявне за индийската АЕЦ „Раджастан“ (реактор тип PHWR).

Източник: http://www.oilru.com/news/451206/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари