ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сърбия се присъедини към Третия енергиен пакет на ЕС

31.12.2014

Сръбският парламент прие нов закон за енергетиката, съгласно който страната се присъединява към Третия енергиен пакет на ЕС, съобщи РИА Новости.

 

“Новият закон отваря широко вратите за инвестиции в енергетиката, една от най-перспективните области, към която има голям инвестиционен интерес”, – каза министърът на енергетиката и миннодобивната промишленост Александър Антич.

Според него, този закон ще помогне да се подобрят условията за инвестиции и снабдяване на потребителите с електроенергия и газ.

Антич също заяви, че този закон е необходим за по-нататъшното съгласуване на националното законодателство с правилата на Европейския Съюз.

От март 2012 година Сърбия е кандидат за встъпване в Европейския Съюз.

Известно е, че ЕС поиска от лоялната към Москва Сърбия да се присъедини към санкциите против Кремъл поради кризата в Украйна. На 10 юни президентът на Сърбия Томислав Николич изключи такава възможност.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари