ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Япония ще обявят конкурс за изграждане на хранилища за РАО

10.12.2014

Министерството на околната среда на Япония се готви да обяви конкурс за построяване на обекти за съхраняване на радиоактивния боклук, събран при дезактивиране на териториите, които са пострадали от изхвърлянията на авариралата АЕЦ “Фукушима-1”.

Все още площадка за строителството не е избрана.

Междинните обекти ще бъдат построени в околностите на авариралата АЕЦ, в градовете Футаба и Окума (префектура “Фукушима”). Министерството се надява, че превозването на опасните отпадъци до хранилищата ще започне до месец. Обаче участъците за разполагане на хранилищата все още не са определени, като министерството продължава да преговаря със собствениците на земя.

Също не е определена и датата за започване на строителството. затова остава неясно, дали ще започне транспортирането на отпадъците в хранилището през януари, както се планираше.

Източник: fukushima-news.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари