ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Завърши партньорската проверка на WANO в ЮУАЕЦ

04.12.2014

На 29 ноември завърши партньорската проверка на Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) в ЮУАЕЦ.

 

В резултат на нея 24 международни експерта и двама координатори определиха силните страни на работата на АЕЦ и областите в които трябва да се положат още усилия за привеждането им в съответствие с най-добрите световни практики.

 

Работата на централата се проверяваше в 16 области, които включваха: експлоатация, техническо обслужване и ремонт, химия, инженерно осигуряване, радиационна защита, подготовка на персонала, противопожарна защита, противоаварийна готовност и други.

Отделно беше разгледано внедряването на препоръките, изложени в отчетите за значим опит при експлоатацията (SOER) в областите, важни за ядрената безопасност и надеждността на блоковете. Също бе оценено общото ниво на култура на безопасност в централата.

В групата експерти, които работиха две седмици, от 13 до 29 ноември, имаше представители на Московския, Атлантския, Парижкия и Токийския регионални центрове на WANO от Чехия, Словакия, Русия, Иран, България, Швеция, САЩ, Пакистан, Индия, Украйна, Китай и Франция с общ стаж в областта на ядрената енергетика 566 години. За високата им компетентност говори и фактът, че те са участвали в общо 152 проверки на WANO и мисии на МААЕ.

Изводите си международните експерти са направили в резултат на обходи на основните технологични помещения на централата, наблюдения за работата на персонала при извършване на ремонтни дейности, интервюта с ръководители и работници от АЕЦ и анализ на производствената документация на работните места.

Подробности: Энергоатом

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари