ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Крим – започва въвеждането в експлоатация на ГТЕЦ

30.05.2014

 

Девет нови мобилни газово-турбинни електроцентрали (ГТЕЦ) ще бъдат въведени в експлоатация до края на този месец

 

 

Това съобщи вицепремиерът Аркадий Дворкович на съвещанието, проведено от премиерът на РФ Дмитрий Медведев с вицепремиерите.

“Сега завършва монтажът на мобилните ГТЕЦ. Девет от тях ще бъдат въведени в действие още до края на месеца, а останалите четири блока до края на юни”, - каза Дворкович.

Според думите му, към момента също са формирани запаси от гориво и с него са осигурени всички бензиностанции на полуострова.

“Цените са се намалили с 15-20% за отделните видове моторно гориво. За дизела цените вече са равни с тави в Кубан, а за бензина разликата е с около 10%”, - каза вицепремиерът.

Същевременно се работи и по другите проблеми на Крим. Републиканският комитет на републиката по водно стопанство и поливно земеделие е подал в Правителството на РФ предложения за капитален ремонт и реконструкция на системите на Северно-Кримския канал. За това на пресконференция в Симферопол е съобщил председателят на ведомството Игор Вайл.

Източник: http://news.allcrimea.net/news/2014/5/27/do-kontsa-goda-v-krymu-zarabotajut-mobilnye-gazoturbinnye-elektrostantsii-13364/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари