ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бразилия – спират една от двете АЕЦ в страната

28.03.2014

 

 

Властите в Бразилия ще спрат една от двете атомни електроцентрали, което ще задълбочи недостига на електроенергия, предизвикан от сушата и като следствие, прекъсвания в работата на ВЕЦ.

Местният оператор на АЕЦ Eletronuclear обяви на 26 март, че 640-мегаватовата «Ангра–1» ще бъде спряна в полунощ на 29 април. Компанията отбелязва, че решението за спирането е било взето преди година, а в ППР ще участват 1400 души.

ВЕЦ в Бразилия произвеждат около 2/3 от електроенергията в страната, но сега нивото на водата във водохранилищата им е на рекордно-ниско ниво поради сушата.

Всички геотермални централи електроцентрали в страната работят на пълна мощност.

Възможно е да се въведе нормирано потребление на електроенергия, което ще създаде трудности при провеждане на Световното първенство по футбол, на което се очакват около 600 хиляди гости от чужбина.

Енергийната криза, вероятно, ще окаже влияние на резултатите от изборите за президент през октомври. Има очаквания, че сегашният президент с български корен Дилма Русеф ще бъде преизбрана, съобщава Reuters.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари