ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша планира до 2020 година да въведе в експлоатация своята първа АЕЦ

31.12.2011

Два реактора, всеки с топлинна мощност 3 GW, ще бъдат построени на Балтийското крайбрежие. Точното място за сега не е избрано, но ще бъде обявено в следващите две години.

 

Стойността на проекта се изчислявана на 100 милиарда злоти (22,1 милиарда евро). Заинтересованост са проявили международните консорциуми: френските EDFи AREVA, а също така американо-японските WestinghouseElectricCompany и GEHitachiNuclearEnergyAmericas.

 

Полша за сега разчита на своите значителни въглищни запаси. Те осигуряват 94% от енергийните потребности на страната, но остава проблема с квотите на ЕС за изхвърлянията въглеродни окиси в атмосферата. Освен това, страната е заинтересована от намаляване на вноса на енергоносители.Сега 40% от необходимия газ са за сметка на руските доставки. Собствените газови находища осигуряват около 30%, останалите количества се осигуряват от други чуждестранни партньори.

 

Източник: Nanonewsnet.ru

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари