ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Иран – до няколко дни АЕЦ “Бушер” ще бъде спряна за ПГР и презареждане със свежо ядрено гориво

31.01.2014

 

 

Планираше се АЕЦ да бъде спряна още в средата на януари, но сроковете бяха променени, защото заради по-студеното време се оказа, че няма да има достатъчно газ, с който да бъдат снабдени други електроцентрали, които биха могли да компенсират временното неподаване на електроенергия от АЕЦ, заяви официален представител на Организацията за атомна енергия на Иран пред държавната информационна агенция IRNA. (Б.Р. Удължаването на работата енергоблока преди презареждането му на “мощностен ефект” е нормална,регламентирана, масова практика за ВВЭР).

Представителят на Организацията по атомна енергия на Иран добави, че плановият годишен ремонт (ПГР) и процесът на презареждане с ядрено гориво обикновено отнема около месец.

Министърът на нефтната промишленост на Иран предупреди преди време, че през зимата в страната ще има сериозна криза с доставките на газ, която ще я принуди да се използват скъпи и замърсяващи нефтопродукти, като мазут и дизелово гориво.

Източник: http://www.swissinfo.ch/eng/news/international/Irans_Bushehr_nuclear_plant_to_shut_within_days_to_refuel_-_IRNA.html?cid=37831702

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари