ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


НА 20.12.2011 АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” ДОСТИГНА РЕКОРДНО ПРОИЗВОДСТВО

21.12.2011

 

 

От 1 януари 2011 г. до днес, 20 декември, АЕЦ “Козлодуй” произведе 15 765 105 МWh електроенергия. С това 1000-мегаватовите пети и шести блок достигнаха количеството, отбелязало производствен рекорд за двата блока през 2008 година.
По този повод на посещение в атомната централа бе министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той бе придружаван от началника на политическия кабинет на МИЕТ и председател на Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД Милена Ценова. Гости на атомната централа бяха и председателят на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев, изпълнителният директор на “НЕК” ЕАД Михаил Андонов, изпълнителният директор на “Електроенергиен системен оператор” ЕАД Иван Йотов и изпълнителният директор на “Мини Марица Изток” ЕАД Евгени Стойков.
По време на срещата с ръководството на АЕЦ “Козлодуй” министър Трайков поздрави работещите в атомната централа за постигнатия успех и заяви: “АЕЦ “Козлодуй” постига високи резултати, както в областта на производството, така и на безопасността. За мен всички измерения на дейността на централата са признак за това, че тук се работи компетентно, че и ръководството, и персоналът на централата се справят отлично със задълженията си. АЕЦ “Козлодуй” продължава да бъде основен стълб на нашата енергетика”.
На 20 декември 1000-мегаватовите енергоблокове работят със 100% натоварване на мощността.

 

Източник: http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=news&id=176&page=0&view_offset=&offers_per_page=

 

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари