ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония има намерение да изхвърли в океана хиляди тонове радиоактивна вода

18.12.2011

 

АЕЦ “Фукушима-1” има намерение да изхвърли в Тихия океан десетки хиляди тона радиационно замърсена вода е заявил в четвъртък Дзюнити Мацумото, представител на компанията TEPCOоператор на централата.

 

Муцамото съобщи, че въпреки желанието да бъде увеличено количеството на резервоарите за  съхраняване замърсените води, това е невъзможно да продължава безкрайно дълго време.

 

От TEPCOсъобщават, че компанията все още оценява потенциалните екологични последици от подобна стъпка. Обаче по предварителните оценки на компанията, даже ако тази стъпка бъде неизбежна, вредите за околната среда не се очаква да са много големи.

 

Компанията вече беше принудена да изхвърли в океана десетки хиляди тона ниско-радиоактивна вода през април, което предизвика резки критики от страна на съседите Южна Корея и Китай. Очаква се този път реакцията да бъде още по-болезнена.

 

Представители на риболовния бизнес вече изразиха своя протест.

 

Водата се използва в АЕЦ за охлаждане на реакторите, в които горивото е започнало да се топи. Стабилизирането на температурата в реакторите под 100 градуса е само първия етап от разрешаването на кризата.

 

Извличането на горивото (или това в което се е превърнало) ще започне след около 10 години, а целия процес на извеждане от експлоатация ще продължи около 30 години.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари