ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Ядреният регулатор започна проверка за рестартиране на най-голямата в света АЕЦ

25.11.2013

Японският ядрен регулатор започна проверка на безопасността на най-голямата в света атомна електроцентрала „Касивадзаки-Карива“ с цел оценка и вземане на решение за възможното възобновяване на работата на шести и седми блок, предаде в четвъртък телевизия NHK.

 

 

По време на встъпителното открито заседание експерти от компанията-оператор на АЕЦ TEPCO представиха детайлен план за работата на персонала на централата при извънредни ситуации, в частност, при природни катаклизми.

Също вниманието беше насочено към усъвършенстването на филтърните вентилационни системи на блоковете на централата.

Ако Комитетът за контрол над ядрената енергетика утвърди съответствието на АЕЦ „Касивадзаки-Карива“ с приетите през това лято по-тежки критерии за безопасност, експлоатацията на шести и седми енергоблок може да бъде възобновена през лятото на следващата година. Обаче, освен това, компанията оператор трябва да получи разрешение от властите на префектура Ниигата, където се намира централата и от местната администрация.

Източник: РИА Новости

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари