ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – АЕЦ “Фукушима-1” – инсталацията за очистване на РА вода е спряна за профилактика

08.11.2013

На атомната електроцентрала “Фукушима-1” в Япония е спряна работата на инсталацията за очистване на радиоактивно замърсена вода. Решението за временното спиране на изчистването на водата е било взето за извършване на техническа профилактика на системите на инсталацията.

Линията ще бъде въведена отново в експлоатация след три денонощия. За първи път системата беше включена в работа през март тази година. По-късно, вследствие на установени нередности, инсталацията е била спряна до септември. Общо на територията на централата са инсталирани три такива линии, обаче две от тях все още не са въведени в експлоатация. Пускането им е планирано за средата на ноември.

В момента на площадката се съхранява общо около 360 хиляди тона радиоактивна и очистена вода. Количеството на ежедневно постъпващите подпочвени води в дренажните системи на централата са от порядъка на 400 тона. Освен това замърсената вода в съпоставими количества попада в акваторията на Тихия океан.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари