ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ДП РАО – Предстоящо посещение на делегация от Европейския парламент

29.10.2013

На 29 октомври 2013 г. делегация от Комисията по бюджетни въпроси на Европейския парламент (ЕП) ще посети площадката на 440-мегаватови блокове на АЕЦ „Козлодуй”. Целта на визитата е членовете на Комисията да се запознаят с хода на дейностите по извеждане от експлоатация на спрените ядрени мощности.

 

 

По време на посещението евродепутатите ще имат работна среща с Управителния съвет, мениджърския състав и експерти от Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДП РАО), което е оператор на процеса по извеждане. Пред членовете на Комисията по бюджетни въпроси ще бъде представен плана за извеждане, съгласно Националната стратегия за управление на отработено ядрено гориво и радиоактивни отпадъци, както и актуалното състояние на проектите по извеждане, финансирани от Европейския съюз. В рамките на програмата в Козлодуй представителите на Европейския парламент ще посетят машинната зала на 1-4 блок, за да се запознаят с реалния ход на процеса по демонтаж на оборудването в конвенционалната част на блоковете.

Ръководител на делегацията на ЕП е г-жа Ингеборг Гресле. В деловата работа на срещата ще вземе участие и зам.-министърът на икономиката и енергетиката – г-н Иван Айолов.

 

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари