ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – ТЕРСО – улеснява се източването на водата от загражденията около резервоарите

30.10.2013

 

Японският орган по регулиране в сферата на ядрената енергетика е разрешил на оператора на пострадалата АЕЦ “Фукушима-1” да източва директно водата от предпазните заграждения около резервоарите с радиоактивна вода. Специалният комитет към Комисията по ядрено регулиране на Япония е взел това решение в четвъртък, миналата седмица.

По-рано на компанията се разрешаваше да източва дъждовната вода от загражденията (в чистата канализация и от там в океана – б.р.), само след преместването и в специални резервоари и потвърждаване, че не е радиоактивно замърсена над нормата.

Обаче през миналия месец компанията TEPCO не успяваше да се справи с растящите обеми вода в загражденията поради поройните дъждове. Това доведе до това, че замърсената вода преливаше през загражденията.

Източник: fukushima-news.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари