ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея ще изразходва 5,6 милиарда долара за повишаване на безопасността на ядрените си блокове

05.09.2011

Компанията „Korea Hydro & Nuclear Power Co.“, експлоатиращата организация на Южна Корея, ще вложи през следващите 10 години сумата от 5,6 милиарда долара за целите на подобряване на безопасността на ядрените енергоблокове.

Освен това, корейците ще увеличат до 7% частта от продажбите на електроенергия, отчислявана за провеждане на НОИКР по новите проекти на реактори. Сега за тази цел се отделят 6% от продажбите.

Акронима НИОКР се дешифрира като: Научно-изследователски, опитно-конструкторски и технологични работи, но се възприема като: съвъкупност от работи, насочени към добиване на нови знания и практическото им използване при създаването на нови изделиян и технологии. В английския език се използва термина „Research & Development“ (R&D).

При това условие инженерите ще имат задача да осигурят 80 годишен срок на експлоатация на енергоблоковете, срещу сегашните 60 години. В новите проекти също ще бъдат завишени изискванията за сеизмична устойчивост – на 7 спрямо сегашния магнитуд 6,5 по скалата на Рихтер.

В момента в Южна Корея се експлоатират 21 ядрени енергоблока. Още 5 блока, съгласно базата на МААЕ по енергетичните реактори (PRIS), са в етап на строителство.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари