ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Олимпийският огън пристигна на Северния Полюс

26.10.2013

 

Символът на Олимпиадата беше доставен на най-северната точка на планетата от най-големият атомен ледоразбивач на Росатомфлот «50 лет Победы». Олимпийската арктическа експедиция продължи 15 дни, – съобщават от пресслужбата на Росатом. За това време ледоразбивачът е изминал над 5 хиляди километра – от Мурманск до Северния Полюс.

В този полярен етап на щафетата участваха спортисти от осем арктически държави – Русия, Канада, Финландия, САЩ, Швеция, Норвегия, Дания и Исландия, имащи най-голям принос в изучаването на Арктика, запазване на природните и ресурси, животинския свят и екологията.

По време на пътешествието Олимпийския огън се намираше в специална лампада. На северния полюс щафетата слезе от борда на ледоразбивача на ледника, а в географската точка на Северния Полюс се състоя церемонията по запалването на чашата на Олимпийския огън “Сочи 2014”.

Източник: AtomNews.info

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари