ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея подаде заявка за лицензиране на APR-1400 в САЩ

04.11.2013

Компанията KEPCO е подала на 30 септември 2013 година заявка в Комисията по ядрено регулиране (NRC) на САЩ за лицензиране на проекта на реактора APR-1400, – съобщава „World Nuclear News“.

Съвместно с KEPCO автор на заявката е и другата южнокорейска компания „Korea Hydro and Nuclear Power“ (KHNP). В съобщението на компаниите се казва, че подаването на заявката е предшествано от 11 съвещания с американския регулатор, които са започнали от април 2010 година.

NRC ще прегледа представената документация и, ако я намери за пълна, ще пристъпи към разглеждане на проекта. Лицензирането от страна на регулатора е задължителна стъпка преди допускането на строителство на енергоблокове с APR-1400 в САЩ.

 

за пълен размер – ляв бутон

Проектът APR-1400 представлява водно-воден реактор под налягане, разработен от корейската компания KOPEC на базата на проекта „System 80+“ на американската фирма „Combustion Engineering“.

Електрическата мощност на блока е 1400 MW.Проектният срок за експлоатация е 60 години, а времето за построяване – 48 месеца. В Южна Корея регулаторът одобри APR-1400 през май 2003 година.

Сега в Южна Корея се строят 4 блока с APR-1400: първи и втори на АЕЦ „Shin-Hanul“ и трети и четвърти на АЕЦ „Shin-Kori“. Освен това, още 4 блока с реактори APR-1400 ще се строят в ОАЕ.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари