ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Южна Корея – за последните 10 години ядрените енергоблокове са излизали от строя 128 пъти

13.10.2013

    Ядрените реактори в Южна Корея са излизали от строя 128 пъти през последното десетилетие, съобщи в четвъртък агенция Ренхап позовавайки се на правителствен доклад.

   Ким Дон Ен от администрацията на премиера на Южна Корея излезе в четвъртък с доклад, където е казано, че проблемите в работата на реакторите в АЕЦ са били свързани с негодни детайли.

   Освен това, бяха обнародвани резултатите от проверката на 22 хиляди документи, засягащи 20 реактора в страната. Чиновникът съобщи, че 227 документа (1,2% от цялата документация) са били фалшифицирани. Той заяви, че правителството ще изисква от компанията-оператор на енергоблоковете да замени всички детайли, документите на които са били подправени.

   В скандала с подменените сертификати на детайлите за реакторите са замесени около 100 чиновници и мениджъри на частни компании, занимаващи се с обслужването на реакторите.

   В момента в експлоатация в Южна Корея са 23 ядрени енергоблока, които осигуряват около 30% от енергията. Поради спирането на 6 от ядрените енергоблокове в АЕЦ през август тази година държавата няколко пъти даваше предупреждения за възможен дефицит на електроенергия.

Източник: РИА Новости

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари