ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Световна лятна Универсиада – ФГУП РосРАО осигури радиационната защита на игрите в Казан

19.07.2013

 

 

РосРАО, за което ви разказах в http://atominfo.bg/?p=16680 , чрез Казанският си филиал обезпечи радиационната, химическата, биологичната защита и контрол при провеждането на XXVII Световна лятна Олимпиада, която се състоя от 6 до 17 юли 2013 година в Казан.

Съгласно специално постановление на премиера на Република Татарстан Илдар Халиков, на филиала са възложени задачи по организацията на комплектоването, осигуряването, екипировката, подготовката и привеждането в готовност на аварийните групи с цел реагиране на възможни извънредни ситуации, а също така за осъществяване на ограждането на източниците на йонизиращо лъчение в местата на евентуално откриване на радиоактивно замърсяване и извозването им.

“Участието в такива значими и мащабни за страната проекти е много важно за „РосРАО“. В казанският филиал бяха сформирани бригади за дежурство по определен график, така,че в случай на извънредна ситуация нашите сътрудници да окажат незабавно необходимата помощ. Специализираната техника е напълно окомплектована, а 600 дозиметри бяха раздадени безвъзмездно на сътрудниците от организационния комитет на Универсиадата за използване по време на дежурствата им при охрана на особено важни и потенциално-опасни обекти.

Специалистите от ФГУП „РосРАО“ достойно се справиха с тази сериозна и отговорна работа”, – отбеляза директорът на филиала Андрей Балашов.

Източник: РосРАО

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари