ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – Антиядрените протести могат да се окажат сдържащ фактор при строителството на втората АЕЦ

07.07.2013

Възможно е протестите на обществеността да станат главен сдържащ фактор при строителството на АЕЦ “Синоп” в Турция, пише

 

 

“Въпреки, че работата на площадката в Синоп още не е започнала, отношението на обществеността може да стане ключов повод за безпокойство в потенциалните участници и инвеститорите”, – счита изданието.

“Мисля, че в Синоп ще има още по-голяма опозиция в сравнение с Аккую”, – цитира изданието думите на турския активист Сенк Леви, свързан с “Гринпис”.

В началото на май 2013 година Турция и Япония подписаха съглашение за строителството на АЕЦ “Синоп”, където са предвидени реактори ATMEA-1. Този проект японската корпорация „Mitshubishi Heavy Industries“ разработва съвместно с френската група AREVA.

Изданието напомня също за периодично възникващите протести против строителството на АЕЦ “Аккую” и се позовава на представителя на проектната компания, създадена за построяване на централата, Олег Титов.

 

 

Според думите му, в град Мерсин периодично се провеждат протестни акции против АЕЦ “Аккую”. В един от случаите, около 10 хиляди демонстранти нахлули на площадката, като са принудили намиращите се там да потърсят съдействието на полицията.

Източник: AtomInfo.Ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари