ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Преоблъчените ликвидатори на Фукушима са игнорирали сигналите на дозиметрите – TEPCO

03.09.2011

Ликвидаторите на последствията от аварията, получили преоблъчване на 28 август по време на работа на авариралата АЕЦ “Фукушима дайичи” в Япония, са игнорирали предупредителните сигнали на личните дозиметри, съобщава японската преса по информация от компанията TEPCO.

Според съобщението на TEPCO, двама от пострадалите са извършвали подмяна на филтри в системата за дезактивация на водата. Те са продължили да работят независимо от предупредителните сигнали на дозиметрите. Мотивацията им е била, че до завършване на работата остава още малко.

Разрешената максимална доза за операциите по замяна на филтрите е била 15 mSv. Един от работниците е получил доза от 23,4 mSv, а колегата му – 17,1 mSv. Третият участник в работите по замяната е получил доза от 1,1 mSv.

TEPCO отбелязва също, че по време на замяната на филтрите на операциите не е присъствал дозиметрист.

В хода на ликвидацията на последствията от аварията (ЛПА) на АЕЦ “Фукушима Дайичи” около 100 човека са получили дози повече от 100 mSv – старата граница на облъчване при извънредни ситуации, която беше повишена до 250 mSv след аварията. Дози над 50 mSv са получили 416 работници.

Максималните известни стойности на дозите, набрани от ликвидаторите на последствията от аварията под граничното ниво са – 240,8 mSv и 226,6 mSv. Освен това, на двама от ликвидаторите чрез отчитане и на вътрешното облъчване са предположени дози от порядъка на 283-653 mSv и 288-658 mSv, съответно.

Съгласно изявленията на компанията TEPCO, общият брой на ликвидаторите, облъчени над нормата от 250 mSv, е 6 човека.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари