ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


От 54 реактори в японските АЕЦ в работа са останали само 12

02.09.2011

Ръководството на компанията оператор Kyushu Electric Power Company съобщава за спирането на втори реактор в АЕЦ „Сендай“ за тримесечен ППР.

По този начин в работа от 54 енергоблока в Япония остават в работа само 12. Оператора Kyushu Electric Power Company през януари следващата година няма да има нито един работещ блок след като, през декември ще бъдат спрени за ППР два блока в АЕЦ „Генкай“.

За един от реакторите на тази централа беше получено разрешение от местните власти за повторно пускане в експлоатация след завършване на обследването. Но така и не беше пуснат, поради взетото от правителството решение спрените след земетресението реактори да се въвеждат повторно в експлоатация само след успешно преминаване на стрес-тестовете.

Ядрената енергетика осигуряваше до 30% от електроенергията на Япония преди стихийното бедствие на 11 март 2011 година.

След аварията на АЕЦ „Фукушима-1″ в Япония се засилиха настроенията за отказ от АЕЦ. Временно изпълняващия задълженията на министър-председателя до сформирането на новото правителство Наото Кан също се е изказвал за създаване в Япония на общество, “свободно от атомната зависимост”.

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари