ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Премиерът Марин Райков поиска от Брюксел подкрепа за международен анализ на ценообразуването и енергийния сектор

28.03.2013

 

 

В Брюксел служебният премиер Марин Райков е поискал подкрепа на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой – за международен анализ на цялата верига на ценообразуване и целия енергиен сектор у нас, за да бъдат установени проблемите, които „доведоха до този недопустим срив”, предаде БНР. Служебният премиер уточни, че не става дума за международен одит и, че предпочита да нарича това, което предлага, независим преглед на българската енергийна система. За да се случи такъв преглед, ще е нужно съдействието и по-силния ангажимент на две дирекции в Европейската комисия (ЕК) – дирекция „Енергетика” и дирекция „Конкуренция”, каза Райков.

 Марин Райков коментира, че никой не би желал социалната криза в България да се превърне в икономическа и да доведе до финансова дестабилизация. Той е дал на Херман ван Ромпой уверения, че това правителство няма да постави под въпрос финансовата стабилност, и няма да предприема никакви авантюристични действия, които да могат да отчуждят инвеститорите.

 Друго конкретно искане, което той е отправил към Херман ван Ромпой, е било свързано с младежката безработица. България иска да бъде включена в програмата на Европейския съюз (ЕС) за борба с младежката безработица и да получи средства за тази цел, както и да може да използва неусвоени пари от еврофондовете за създаване на младежка заетост.

 На срещата на Херман ван Ромпой с Марин Райков са обсъждани и изборите у нас. „Никой не се съмнява, че те ще бъдат демократични и прозрачни”, каза Марин Райков.

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1764635

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари