ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – конкурс по проекта за разширяване на АЕЦ “Пакш” ще има до края на годината

09.02.2013

Унгарската държавна енергийна компания MVM планира да обяви конкурс за построяване на два нови енергоблока на площадката на АЕЦ “Пакш” до края на 2013 година. Възможно е броят на участниците да се намали до един.

 Това заяви на 7 февруари на пресконференция в Будапеща генералният директор на MVM Чаба Бади, на който се позовава «Platts». По-рано имаше съобщения, че конкурсът ще бъде обявен в края на 2012 година, но през ноември срокът беше удължен за 2013 година без да се указва конкретен месец.

През септември миналата година секретарят по въпросите на климата и енергетиката към Министерството за национално развитие на Унгария Пал Ковач потвърди, че за участие в конкурса са предварително отбрани следните технологии: «АЭС-2006» с ВВЭР-1200, AP1000, EPR-1600, ATMEA-1 и APR-1400.

 

Планира се изеждането от експлоатация на четирите действащи енергоблока ВВЭР-440 на централата да започне след 2030 година.

На същата пресконференция представителите на MVM  съобщиха, че през 2012 година АЕЦ “Пакш” е достигнала “рекордно ниво на производство” – 15,79 милиарда kWh, което е с 0,7% повече, отколкото през 2011 година.

Източник: Nuclear.ru

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари