ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Подробности за подписания КТД

29.01.2013

Вече е в сила новият колективен трудов договор, който е подписан от ръководството на централата и синдикалните организации.

„Едно от нововъведенията касае нов подход при изчисляване на обезщетенията. Сега вече ще се взема предвид всяка отработена година, а не, както беше до момента – през определен годишен интервал да се смята пропорционално”, разясни Альоша Първанов – председател на САЕ – НФЕ – КНСБ – Козлодуй.

Всъщност при служител, който има стаж 14 години и 11 месеца, и такъв, който има 15 години и един месец, до момента обезщетенията са се смятали по различни показатели, а с новите промени ще има справедливо разпределение, смята Първанов.

Като успех за синдикатите той определя вдигането на работните заплати в централата с 5%, което влезе в сила от декември миналата година.

„Проектът на КТД, който общото събрание избра, беше този на КНСБ и „Подкрепа” и по него работихме и преговаряхме в продължение на няколко месеца”, уточни синдикалният лидер.

Новият колективен договор е валиден две години и тепърва предстои промяна на вътрешните трудови правила и критерии за определяне на минималната работна заплата. „Това са все документи, които произтичат от КТД-то и имаме определен срок, в който трябва да ги приемем”, каза Първанов. Седем осем длъжности в АЕЦ са с минимална работна заплата от 620 лева, за останалите са валидни други условия, коментира още синдикалният лидер.

Източник:

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари