ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – два нови блока на АЕЦ Темелин – екологичното министерство е съгласно

23.01.2013

 Радио Прага съобщава, че Министерството по въпросите за охрана на околната среда официално се е съгласило с построяването на два нови енергоблока в чешката АЕЦ “Темелин”.

Представеният във ведомството за разглеждане проект отговаря на изискванията, установени от правилата по охрана на природата и човека от негативното влияние при функционирането на АЕЦ. Същевременно екологичното министерство е предявило 90 изисквания към чешкия енергиен гигант ČEZ, собственик на АЕЦ “Темелин”, с които той трябва да се съобрази.

 Например, енергийната фирма трябва да осигури защита от замърсяване на водите, въздуха и почвата по време на строителството. Затова голяма част от строителните материали за построяване на енергоблоковете ще се транспортират с ЖП транспорт.

Еколозите, обаче, са недоволни от действията на Министерството по въпросите за охрана на околната среда и се подготвят да възпрепятстват началото на реализиране на проекта още в периода на издаване на съответните строителни разрешения.

Екологичните организации считат, че ведомството не е обърнало достатъчно внимание на въпросите за предотвратяване на аварии.

Източник: http://www.unn.com.ua/ru/news/1178993-u-chekhiyi-virishili-zbuduvati-sche-dva-energobloki-na-aes-temelin

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари