ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Рашо Първанов призова да се гласува с ДА на референдума – не слуша Бойко Борисов

10.01.2013

Снощи, 9-ти януари, по време на среща с инициативния комитет, с председател Иван Иванов, на която присъства и бившият премиер Иван Костов, местния лидер на ГЕРБ, Рашо Първанов се обърна от трибуната и заяви, че призовава всички да гласуват с ДА на 27-ми януари. 

 

„Мили колеги, въпреки указанията за гласуване с три пъти не аз ви убеждавам, че трябва да гласуваме ЗА развитието на ядрената енергетика, без значение дали това ще бъде Белене или седми блок тук. Ядрената енергетика ни храни цял живот, храни нашите деца и не можем да си позволим да гласуваме против нейното развитие”, каза Рашо Първанов – лидер на ГЕРБ в Козлодуй от сцената.
Това изказване идва почти седмица след като премиера в телефонно интервю с ТВ 7 обяви, че на предстоящия референдум трябва да се гласува с три пъти не.
Ситуацията коментира Иван Костов след края на срещата: „Още утре ще се обърна към лидерите на мнозинството в Народното събрание, защото и днес ги приканих да заявят позицията си по отношение на референдума. Виждате, че имаме едно телефонно обаждане от Бойко Борисов, но ето тук в Козлодуй хората мислят по друг начин“. 

Нека да застане Красимир Велчев и да каже какво правим. Ако са ЗА да идват и да дебатираме, да защитават позиция. Към момента те само провалят дебатите и се оказва, че ние правим изявление. Както виждате и Станишев не иска да застане срещу нас в открит дебат”, каза Костов.

Източник: http://www.kozloduy-bg.info/index.php?p=news&aid=8897

Tags: , ,

One Response to Рашо Първанов призова да се гласува с ДА на референдума – не слуша Бойко Борисов

  1. sfsgfdgr on 10.01.2013 at 13:17

    Кой го слуша тоз подъл разбивач Костов? Да изчезва вече ! Двадесет години лапане и мърсуване му стигат .

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари