ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АДФИ – Няма договор за изграждането на АЕЦ „Белене“

31.10.2012

Редица нарушения е установила Агенцията за държавна финансова инспекция при извършената проверка на всички сключвани договори, анекси и допълнения към тях по проекта АЕЦ „Белене“, стана ясно от доклада на директора на АДФИ Теменужка Петкова пред членовете на временната анкетна комисия за АЕЦ „Белене“, съобщи БНТ.

 Най-голямото нарушение по Закона за обществените поръчки е това, че няма сключен договор за изграждане на АЕЦ „Белене“, коментира Петкова. Подписано е било само споразумение с цел преговорите да продължат, но според ЗОП трябва или да се сключи договор, или да се продължат преговорите с потенциален изпълнител на обществена поръчка, а не да се подписва споразумение, такова, каквото е било подписано, поясни пред журналисти Петкова.

В представянето на доклада на АДФИ пред временната анкетна комисия Теменужка Петкова изтъкна липсата на подписан договор и като една от посочените в писмото на германската компания RWE причини за оттегляне от проекта „Белене“.

Източник: http://www.cross.bg/1335715

Tags: , ,

2 Responses to АДФИ – Няма договор за изграждането на АЕЦ „Белене“

  1. Евелина Киркова on 10.06.2013 at 15:39

    Те затова са успели да откраднат толкова много пари,защото няма нищо подписано,а така се краде най-лесно.

  2. ВлаТко on 10.06.2013 at 17:27

    Цацаров да се самосезира ! БСП извън закона !

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари