ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Капацитетът за внос на електроенергия от ЕС е увеличен до 1,7 GW

29.11.2023

Увеличаването от 1 декември на пропускателната способност за внос на електроенергия от европейски страни от 1,2 GW на 1,7 GW ще позволи да се засили енергийната сигурност на Украйна.

Това заяви министърът на енергетиката на Украйна Херман Галущенко.

???? „Благодарим на ENTSO-E за това решение. С настъпването на студеното време врагът засили атаките срещу нашата енергийна инфраструктура. В такива условия наличието на резерви и възможности за внос на по-големи обеми електроенергия от страните от ЕС е важен инструмент за поддържане на енергийната система и нейната стабилност“, отбеляза министърът.

Херман Галущенко многократно подчерта необходимостта от увеличаване на възможностите за внос на електроенергия в Украйна, по-специално по време на международни срещи.

???? „Благодаря на европейските партньори и особено на еврокомисаря Кадри Симсон и ръководителите на европейски системни оператори за подкрепата на Украйна по този въпрос. Консолидирането на нашите усилия ще позволи не само да поддържаме украинската енергийна система през още една зима, но и да укрепим цялостната енергийна сигурност на континента“, добави ръководителят на Министерството на енергетиката.

Херман Галушченко също така отбеляза важността на решението на Регионалната група на континентална Европа ENTSO-E, което промени статуса на синхронизация от „пробна“ на „постоянна“, което е важна стъпка към пълната интеграция на украинската енергийна мрежа с европейската.

Източник: https://t.me/energyofukraine/1161

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари