ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Hyundai E&C, Полша укрепва партньорствата в ядрената енергетика

19.09.2023

Hyundai E&C ще си сътрудничи с асоциация на работодатели на строителни фирми и държавен институт за ядрени изследвания в Полша

 

 

Главен изпълнителен директор на Hyundai E&C, Юн Йънг-джун (вляво), главен икономист на Полската асоциация на работодателите в строителната индустрия Дамян Казмиерчак на 12 септември 2023 г. (с любезното съдействие на Hyundai E&C)

Hyundai Engineering & Construction Co., основен филиал на южнокорейския автомобилен производител Hyundai Motor Co., разширява мрежите си в сектора на строителството на ядрена енергетика в Полша.

Компанията подписа меморандум за разбирателство с Полската асоциация на работодателите в строителната индустрия на 12 септември за сътрудничество в изграждането на ядрени енергийни централи, съобщи Hyundai E&C в четвъртък.
Двете страни ще обменят информация за полската строителна индустрия и ще обменят технологии, за да спечелят заедно проекти за ядрена енергетика.

Hyundai E&C също подписа споразумение за изследване и развитие с Националния център за ядрени изследвания на Полша в същия ден . Те ще обединят усилията си за проучване на безопасността на ядрената енергия, разработване на ядрени реактори за научни изследвания и обмен на технологии чрез обмен между професионалисти от двете страни.

Корейската фирма ще създаде офис във Варшава и ще го използва като база, от която да навлезе на източноевропейския пазар.

Hyundai E&C заяви, че новият офис ще си партнира с големите полски строителни компании Erbud Group и Unibep S.A., за да се присъединят към проекти, свързани с изграждането на ново летище в столицата, градска инфраструктура и интелигентни градски системи.

Hyundai E&C също така разширява присъствието си в нефтохимическия и ядрения енергиен сектор в Полша чрез своя филиал Hyundai Engineering Co.

Партньорът подписа меморандум за разбирателство през юли с Ultra Safe Nuclear Corp. (USNC) от САЩ и Grupa Azoty Zakłady Chemiczne Police S.A. от Полша за съвместно разработване на ядрена енергетика, включително микромодулен реактор (MMR).

Трите компании ще си сътрудничат при внедряването на MMR технологията на USNC в химическата промишленост, изграждането на енергийни системи и използването на ядрена енергия с нулеви емисии за производство на водород.

През юни Hyundai Engineering започна първоначалния производствен тест в своя базиран в Полша нефтохимически завод.
Фабриката, оценена на 1,5 трилиона вона (1,2 милиарда долара), ще произвежда 400 000 тона полипропилен годишно за автомобилни материали и синтетични тъкани.

Hyundai E&C е най-големият акционер на Hyundai Engineering с дял от 38,6% към края на 2022 г.

Източник: https://www.kedglobal.com/energy/newsView/ked202309140015?fbclid=IwAR37ohY2IDrakEeqmMpavoT36B75pqNjHiwkNrMLbb2OLTbhGtpzh3SifuU

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари