ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ ще създадат център за обучение по ядрена енергeтика във Варшава: полското правителство

16.09.2023

Администрацията на Съединените щати реши да създаде център за обучение на служители в областта на ядрената енергетика от Централна и Източна Европа в полската столица Варшава през 2023 г., съобщи полското правителство.

 

 

Решението беше обявено от министъра на климата и енергетиката на Полша Анна Москова в сряда, съобщи общественият оператор TVP Info в сряда.

Москова каза пред държавната новинарска агенция PAP, че САЩ ще създадат така наречения център за обучение по чиста енергия в Полша до края на годината.

Министърът на климата и околната среда каза: „Това ще бъде център за обучение по ядрена енергетика за Централна и Източна Европа, базиран във Варшава. Според нашите планове, той ще започне работа преди края на годината.

Източник: https://www.polskieradio.pl/395/7784/artykul/3241039,us-to-set-up-nuclearenergy-training-centre-in-warsaw-polish-gov%E2%80%99t?fbclid=IwAR32RfAGPEFhBk0xR3AEBnPwfy76Oi6VefoIzY3KSmbs3RThrOOMKqJAHVY

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари