ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В ЗАЕЦ се засили контролът върху ядрените работници: на персонала е забранено дори да общува помежду си

17.05.2023

Във временно окупираната Запорожка атомна електроцентрала правилата за работа и престой в обекта стават все по-строги за служителите почти всеки ден.

 

 

След наскоро въведената забрана за използване дори на бутонни телефони на площадката на АЕЦ, руските терористи стигат до ново ниво на абсурд – въвеждат още по-нелепи ограничения за персонала.

Припомняме, че в момента около 2500 ядрени работници все още работят в АЕЦ. Въпреки това, почти най-важното звено в атомната централа вече се превърна в службата за сигурност: въоръжените „пазачи“ в момента решават как тя да функционира. Преди работната смяна те внимателно и детайлно проверяват ядрените работници на входа, като им позволяват да отидат до работните си места само през надлеза.

Под строго табу е всяко движение през територията на ЗАЕЦ, с изключение на ясно дефинираните от местната полиция. Категорично е забранено излизането не само извън централата, но и просто на улицата.
По време на работа работниците вече имат право да гледат само право напред. Защото въртенето на главата и дори самото гледане настрани е строго забранено.

Причината за новите забрани, които значително усложняват работната комуникация между служителите на ЗАЕЦ, е проста: рашистите се опитват да прикрият собствените си огневи позиции и голям брой военна техника на територията на най-голямата атомна електроцентрала в Украйна и Европа!
Която окупаторите цинично превърнаха във военен обект!

Източник: https://t.me/energodar_ukr/4825

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари