ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF създаде ново дъщерно дружество, NUWARD, за да стимулира развитието на своя ММР, който сега навлиза в основната фаза на проектиране.

03.05.2023

В съответствие с целта си да постигне първи ядрен бетон през 2030 г. за своя референтен завод във Франция, след финализиране на фазата на концептуалния дизайн на проекта, Nuward сега преминава към фазата на основния дизайн, в която се подкрепя от EDF Group и нейните партньори .
Nuward SMR, за който се твърди, че е базиран на доказана PWR технология, е централа с мощност 340 MWe с два реактора, всеки с мощност от 170 MWe.

Целта на EDF е да стане европейски лидер в SMR технологията. Фазата на концептуалния дизайн на Nuward консолидира дизайнерската архитектура на SMR. Сега ще продължи с основната работа по проектиране, за да напредне в зрелостта на дизайна.

В съответствие с процеса на лицензиране на ядрена енергия във Франция, файлът с опции за проектиране и безопасност (DOS) е планиран за подаване на Френския орган за ядрена безопасност (ASN) през юли 2023 г.
Nuward също така ще се ангажира с властите на френската държава за оценка и избор на възможни обекти за референтния завод във Франция.
В същото време EDF ще продължи разработването на договорености за сътрудничество и ангажименти с международни субекти, които обмислят внедряването на SMR като част от своя енергиен преход или които се стремят да се присъединят към веригата за доставки на SMR.

Дъщерното дружество на Nuward ще продължи да работи със своите установени партньори (CEA, TechnicAtome и Naval Group) и нови партньори, привлечени през 2022 г., Framatome и Tractebel.

Източник: https://www.neimagazine.com/news/newsedf-to-boost-nmr-development-10808665

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари