ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


CNNC и EDF подписаха меморандум за разбирателство относно нисковъглеродното развитие

11.04.2023

Председателят на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) Ю Джиенфън и председателят и главен изпълнителен директор на EDF (Électricité de France) Люк Ремонт подписаха меморандум за разбирателство относно нисковъглеродното развитие

Документът беше подписан по време на среща между китайския президент Си Дзинпин и френския президент Еманюел Макрон в Пекин.

CNNC и EDF постигнаха консенсус относно използването на ядрена енергия за подпомагане на развитието на нисковъглеродна енергетика.
Страните съвместно ще проведат далновидно проучване на посоките на технологичното развитие и пазарните тенденции в областта на ядрената енергетика и ще изготвят „Синя книга“, за да демонстрират общата нагласа на предприятията на двете страни да реагират на изменението на климата и решаване на енергийни проблеми.

Ръководителят на CNNC присъства и на петата среща на Китайско-френския бизнес съвет, която се проведе същия ден в Народната зала. На срещата той направи преглед на силното ядрено сътрудничество между Китай и Франция през последните 40 години и каза, че в бъдеще китайските и френските ядрени предприятия трябва да задълбочат сътрудничеството в областта на ядрените технологии и да насърчат качественото развитие на ядрената енергетика.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-241550

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари