ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Русия измисли поредната басня, за да заплаши Украйна и света с ядрена катастрофа. Обясняват от Центъра за стратегически комуникации

21.02.2023

Министерството на отбраната на Руската федерация обвини Украйна в намерение да извърши радиационно замърсяване на нейна територия, за да обвини Москва в навечерието на извънредната сесия на Общото събрание на ООН на 22 февруари.

 

 

▶️ Това е традиционна практика за окупаторите. Вражеската пропаганда периодично повтаря разказа за „мръсната бомба“.

 

▶️ Тези обвинения срещу Украйна са абсолютно абсурдни. Киев спазва режима на радиационна безопасност, който се следи от МААЕ.

 

▶️ Но руската агресия създава радиационна заплаха: първо по време на нахлуването в забранената зона на Чернобил, а сега по време на окупацията и безотговорните технически манипулации в АЕЦ.

 

▶️ Русия, като ядрена сила, която е поела задължения в Будапещенския меморандум, носи пълна отговорност за всякакви инциденти, които могат да доведат до радиационно замърсяване на Украйна.

 

▶️ Новата вълна от дезинформация от Министерството на отбраната на Руската федерация е ядрено изнудване на Украйна и света във връзка с посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Украйна и годишнината от началото на пълномащабното нахлуване.

Източник: https://t.me/energoatom_ua/12015

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари