ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Москва започнаха преговори между Алексей Лихачов, генерален директор на Росатом, и Рафаел Гроси, ръководител на МААЕ. Централната тема е създаването на зона за сигурност около Запорожката АЕЦ.

10.02.2023

Росатом: надяваме се на бърз преход към създаването на зона за сигурност в Запорожката АЕЦ

 

 

По време на разговорите ръководителят на Росатом Алексей Лихачов изброи стъпките, които руската страна предприема по отношение на осигуряването на ядрената и физическата безопасност на Запорожката АЕЦ.
Той разказа и какви мерки се предприемат за осигуряване на комфортен живот на персонала на централата и техните семейства.
А генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси коментира напредъка на своята инициатива за създаване на зона за сигурност.

▪️Алексей Лихачов

- Въпреки изключително политизираната атмосфера около този проблем, агенцията поддържа професионален подход, търсейки реално решение на този проблем. Ние високо ценим присъствието на специалисти от МААЕ в АЕЦ. Изразявам надежда за бързо преминаване към практическото създаване на зона за сигурност.

▪️Рафаел Гроси

— Дискусията в Москва беше продължение на работата, включително обсъждането на технически детайли, която водихме няколко месеца.

За съжаление ситуацията продължава да бъде много крехка и нестабилна. Давам пример: днес трябваше да се извърши поредната ротация на нашия личен състав. Едната група трябваше да напусне гарата, а другата да дойде да я смени. Но, за съжаление, трябваше да бъде отложено поради ситуацията, която преобладава в региона, поради силни експлозии.

Източник: https://t.me/StranaRosatom/4637

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари