ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Руснаците не могат да пуснат нито един енергоблок на временно окупираната ЗАЕЦ

21.01.2023

Заради отказа на част от украинския персонал на Запорожката АЕЦ да сътрудничи на окупаторите, както и липсата на собствен персонал, руснаците не могат нито да пуснат, нито да експлоатират енергоблоковете на централата.

Руснаците се доведоха до недостиг на персонал, като блокираха достъпа до централата на близо 1500 украински служители на ЗАЕС, които отказаха да получат руски паспорти и да подпишат договор с фалшивото АО „Експлоатационна организация на Запорожката АЕЦ“ или друго предприятие на Росатом.

За да подобрят собственото си положение, нашествениците търсят „нови“ ядрени работници за АЕЦ на територията на Руската федерация и са готови да заселят бъдещи работници в национализирани, или по-скоро – насилствено отнети, апартаменти на напуснали окупирания град енергийни донори.

Освен това постепенната деградация на специализираното оборудване, причинена от рашистите с лошото им управление поради неспазване на необходимия температурен режим, също възпрепятства пускането на блоковете.

Активността на окупаторите обаче се проявява по друг начин: те продължават да издигат укрепления и да строят военни съоръжения около енергоблоковете на Запорожката АЕЦ и сухото хранилище за отработено ядрено гориво (ХОЯГ).
Подобни действия на руснаците са категорично неприемливи и нарушават всички съществуващи норми за ядрена и радиационна безопасност.

 

 

Още веднъж призоваваме световната общност да съдейства за възможно най-скорошното изтегляне на руските военни от територията на ЗАЕЦ и Енергодар, за демилитаризиране на централата и връщането й под пълен контрол на Украйна!
Това ще спаси света не само от ядрена, но и от мащабна екологична катастрофа!

Източник: https://t.me/energoatom_ua/11586

Tags: ,

One Response to Руснаците не могат да пуснат нито един енергоблок на временно окупираната ЗАЕЦ

  1. Kostoff on 24.01.2023 at 10:04

    Временно окупирана ….. Слезте на земята бе хора , стига препоствали политически опорки и повечко реализъм .

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари