ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Назначен е нов директор на Запорожката АЕЦ

01.12.2022

Главният инженер на Запорожката АЕЦ Юрий Черничук подписа договор с АО „Експлоатационна организация на Запорожката АЕЦ“ (АО „ЕО ЗАЕЦ“) и беше назначен на длъжността първи заместник-директор на АО „ЕО ЗАЕЦ“ – директор на Запорожката атомна електроцентрала.

 

Припомняме, че през октомври 2022 г. организацията, която получи правото да управлява Запорожката АЕЦ, стана Експлоатираща организация на Запорожка АЕЦ АД.

Основната задача на създадената компания е да осигури безопасната експлоатация на АЕЦ и професионалната дейност на съществуващия персонал на централата с подкрепата на Концерн Росенергоатом АД.

Пресс-служба Запорожской АЭС – https://t.me/rosenergoatom /716

Tags: , ,

One Response to Назначен е нов директор на Запорожката АЕЦ

  1. TSO on 01.12.2022 at 13:58

    ❗️❗️❗️ Днес, 1 декември 2022 г., Петро Котин, президент на държавното предприятие „НАЕК Енергоатом“, подписа заповед за освобождаване от длъжност на заместник-главния инженер на ЗАЕЦ Юрий Черничук, който е изпълнявал и длъжността главен инженер на станцията

    Подобно решение е свързано с наличието на потвърдена информация за колаборационистка и предателска дейност на Юрий Черничук в полза на окупаторите.

    С други заповеди Петро Котин назначи Дмитро Вербицки за изпълняващ длъжността генерален директор на ЗАЕЦ и Игор Мурашов за главен инженер на централата.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари