ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом започва изграждането на първата в Русия гигафабрика за системи за съхранение на енергия близо до Калининград

11.08.2022

В Калининградска област, в Немански общински район, на 25 август държавната корпорация „Росатом“ ще започне работа по изграждането на първата в Русия гигафабрика за системи за съхранение на енергия.

 

 

През 2025 г. първите домашни литиево-йонни батерии за електрически превозни средства и стационарни системи за съхранение на енергия ще започнат да слизат от поточната линия там.

Разработването и производството на системи за съхранение на енергия в Русия е една от стратегически важните области, които ще осигурят фундаментална основа за стабилното развитие на електротранспортната индустрия и електропреносния комплекс.

Gigafactory ще задоволи нуждите на руската автомобилна индустрия от високотехнологични тягови батерии. Използването на литиево-йонни продукти в енергийния мрежов комплекс ще допринесе за развитието на енергийната гъвкавост в електроенергийната система и ще повиши надеждността на електрозахранването на потребителите.

Алексей Лихачов, генерален директор на държавната корпорация „Росатом“, ще вземе участие в церемонията по започване на строителните работи на 25 август, коментираха на 8 август 2022 г. от представителството на ДК „Росатом“ пред персоналния кореспондент на IA Profit RU.

Ще има и панелна дискусия на тема: „Бъдещето на електрическия транспорт в Русия“, по време на която ще бъдат представени подробности за бъдещата гигафабрика и ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на електротранспортната индустрия и електропреносния комплекс.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2022/08/10/127222

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари