ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Лидерът на антиядрените активисти в Индия нарече ядрената енергетика “технология за бели хора”

20.10.2011

Лидерът на протестната кампания против строителството на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия призова съотечествениците си да не следват технологията на белите хора и да станат световни лидери.

 

“Технологията на белите хора (ядрената енергетика) нанася загуби на Земята. Не следвайте техния път. Станете световни лидери.”, – призовава индийците С. П. Удайякумар, координатор на индийското движение против ядрената енергия.

 

Той направил това изявление в интервю за списанието „Tehelka Magazine“. Същевременно той предлага Индия да се откаже от изкопаемите горива и “да помпа пари в НИОКР (Научно-изследователски и опитно-конструкторски разработки)” за алтернативните източници на енергия.

 

През последните дни група активисти, протестиращи срещу пускането на първи блок на АЕЦ „Куданкулам“, направи редица опити да блокира централата и да не допусне влизането на сменния персонал в нея. По-късно блокадата е била временно снета, за да могат активистите да гласуват на местните избори.

 

Според твърдения, появили се в индийската преса, протестната кампания се оглавява от християнски организации, свързани с някои политически партии. Самите активисти отричат това и наричат себе си “истинско народно движение”.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари