ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министерството на енергетиката на САЩ е обезпокоено от новата енергийна политика на Япония

20.09.2012

Високопоставен представител на Министерството на енергетиката на САЩ е изразил дълбока загриженост по повод на новата енергийна политика на Япония, която е насочена към слагане на край на енергийната зависимост на страната от ядрената енергия.

Заместник министърът на енергетиката на САЩ Даниел Понеман е изказал тези опасения пред ръководителя на Съвета по политическите въпроси на управляващата Демократична партия на Япония Сейдзи Маехара във Вашингтон.

Маехара каза после на журналистите, че е разяснил политиката на своята партия, която предвижда използването на различни мерки и ресурси с цел спиране на експлоатацията на всички енергийни ядрени реактори в Япония до 2030 година.

Според думите му, Понеман, на свой ред, е призовал Япония да сведе до минимум възможното негативно въздействие на новата политика върху цените на изкопаемите горива, а също така и върху международната политика за неразпространение на ядрените оръжия.
  
Източник: NHK

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари