ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Мексико/МААЕ настоява за периодичен преглед на безопасността, докато операторът се подготвя за LTO в АЕЦ „Laguna Verde“

11.07.2022

Всеки от двата BWR може да работи до 60 години

МААЕ настоява за периодичен преглед на безопасността, докато операторът се подготвя за LTO в АЕЦ „Laguna Verde“

 

 Laguna Verde, в Мексиканския залив източно от Мексико Сити, се състои от два реактора с кипяща вода.

Държавната комунална компания Comisión Federal de Electricidad, оператор на атомната електроцентрала Laguna Verde в Мексико, подготвя съоръжението за безопасна дългосрочна експлоатация (LTO) „своевременно“, но трябва да извърши цялостен периодичен преглед на безопасността, за да идентифициране на потенциални подобрения на безопасността, заключи мисия на Международната агенция за атомна енергия.

Последващата мисия за преглед Salto (аспекти на безопасността на дългосрочната експлоатация) също каза, че операторът трябва напълно да приложи програма за потвърждаване на устойчивостта на електрическите компоненти към тежки условия – така наречената програма за квалификация на оборудването.

Екипът отбеляза, че операторът е подобрил управлението на стареенето на механични компоненти, граждански конструкции и сгради; разработена и внедрена цялостна програма за обучение за управление на стареенето; и подобри процеса за управление на данни в подкрепа на LTO.

За справка

Станцията в Мексиканския залив източно от Мексико Сити се състои от два реактора с кипяща вода. Laguna Verde-1 има нетен капацитет от 777 MW, а Laguna Verde-2 от 775 MW. Блок 1 започва търговска експлоатация през 1990 г., а блок 2 през 1995 г.

Comisión Federal de Electricidad вече получи подновяване на лиценза за удължаване на експлоатационния живот на блок 1 от 30 на 60 години.
В процес е подаване на заявление за удължаване на експлоатацията на блок 2 от 30 на 60 години.

Източник: https://www.nucnet.org/news/iaea-urges-periodic-safety-review-as-operator-prepares-for-lto-at-laguna-verde-7-5-2022

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари