ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – Ще се връща ли ОЯГ от АЕЦ „Куданкулам“ в Русия?

02.04.2022

Главният министър на Тамил Наду MK Сталин призова централното правителство на Индия да връща отработеното ядрено гориво от атомната електроцентрала „Куданкулам“ в Русия, а не да го поставя в хрнилищата за сухо съхранение на ОЯГ, планирани за изграждане на площадката на централата.

 

 

Според UNI в обръщението си държавният глава добавя, че ако връщането на отработено ядрено гориво не е възможно, то трябва да бъде погребано в геоложко хранилище (не се предлага в Индия).

Припомняме, че към момента Индия не планира да връща отработеното ядрено гориво от АЕЦ Куданкулам в Русия.

Съгласно приетата в страната стратегия това ОЯГ следва да се преработва в бъдеще, а дотогава да се съхранява в басейните за отлежаване на енергоблоковете с последващо транспортиране до планираните за изграждане съоръжения за сухо съхранение на ОЯГ (по едно хранилище на етап от изграждането на централата).

Източник: http://atominfo.ru/newsz04/a0842.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари