ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министерството на правосъдието на САЩ обвини четирима руснаци в кибератаки през 2012-2018 г.срещу АЕЦ „Wolf Creek“

28.03.2022

Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинения срещу четирима руснаци в кибератаки срещу енергийни съоръжения, включително атомната електроцентрала Wolf Creek в Бърлингтън, Канзас.

Прокурорите твърдят, че подсъдимите са използвали както софтуер, така и хардуер, за да блокират критична инфраструктура на САЩ.

Предполагаемите атаки са били насочени и към служители на Комисията за ядрено регулиране на САЩ.

Павел Александрович Акулов, Михаил Михайлович Гаврилов и Марат Валериевич Тюков са обвинени в заговор за повреждане на имуществото на енергиен обект и извършване на компютърна измама и злоупотреба, според обвинителния акт на Окръжния съд на САЩ в Канзас Сити, Канзас.
Вторият обвинителен акт на съда в окръг Колумбия се твърди, че руският гражданин Евгений Викторович Гладких и неназовани съучастници са извършили кибератака срещу чуждестранно петролно съоръжение и американска енергийна компания между 2017 и 2018 г.

Подробности на: https://www.wibw.com/2022/03/24/doj-releases-sealed-indictments-3-russians-who-hacked-kansas-nuclear-facility/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари