ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Делян Добрев: Ще помоля премиера Борисов да коментира с Путин въпроса с реактора и принципните договорености

11.09.2012

Ерусалим. Прокуратурата трябва да каже кои са фирмите, на които са възлагани подизпълнения по АЕЦ „Белене”. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред журналисти в Ерусалим, предаде специалният пратеник на Агенция „Фокус” Денка Кацарска.

 Министърът каза, че има четири фирми, на които са подвъзлагани поръчките по допълнителното споразумение за 200 млн. лева – 109 млн. евро.

За това дори руската страна е изпратила писмо, в което казва, че не е редно да се възлага така, защото е нарушение на националното законодателство.

Действието на „Атомстройекспорт” и „Росатом” ни озадачава, заявихме, че сме готови да използваме готовия реактор за 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” с руската технология. Ще говоря с „Росатом”. Ще помоля премиера при разговор с Путин също да коментира този въпрос, каза Делян Добрев.

Имахме принципни договорености с руската страна, каза той. 

Източник: http://www.focus-news.net/?id=n1694671

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари