ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA е направила презентация на проекта за АЕЦ с реактори EPR за полските доставчици

18.10.2011

 

Групата AREVA е провела презентация на проекта за атомна електроцентрала с реактори EPR в Полша в рамките на стратегията по поддръжка на възможно строителство на АЕЦ в Полша и други европейски страни. От AREVA съобщават, че презентацията и семинара са се състояли на 4-ти октомври. AREVA потвърждава, че значителна част от работата по бъдещето строителство на АЕЦ в Полша ще бъде предадена на полските подизпълнители. “Независимо от това, че ние ще изготвяме основното тежко оборудване, неговата стойност е само 30 % от оборудването на “ядрения остров”, затова частта от доставките на останалото оборудване е 70 %”, – отбелязва старшият изпълнителен вицепрезидент на AREVA Клод Жауен.

 

Редица полски доставчици вече сътрудничат с компанията в рамките на строителството на трети блок (EPR-1600)на АЕЦ “Оликоуто” във Финландия. Те участват в проектирането и заводското производство на заготовките за облицовката на херметичната зона, монтажа на електрооборудването, системите КИП и ОВКВ, общо-строителни работи. “Даже, като отчетем широкото въвличане на полските доставчици в нашите текущи проекти, ние имаме намерение и по-нататък да развиваме това сътрудничество”, – отбелязва вицепрезидента на AREVA по доставките Торстен Каммерцел.

 

Като резултат на направените презентации и разискванията на семинара, на заинтересованите доставчици е било предложено да се регистрират в специалния портал на AREVA за започване на процеса на квалификация.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари