ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Аварийно изключи първи енергоблок на Хмелницката АЕЦ

26.01.2022

На 25 януари 2022 г. в 04:22 ч. енергоблок № 1 на Хмелницката АЕЦ беше изключен от мрежата порад действието на диференциалната защита на блоковия трансформатор, последвано от сработване на аварийната защита (АЗ) на реакторната установка.

 

 

Няма нарушение на границите и условията за безопасна експлоатация. Няма радиационни промени и последствия за безопасността на АЕЦ, персонала, околната среда.
Създадена е комисия за разследване на причините за това събитие. Предвидени са предпазни мерки за минимизиране на последствията от произшествието.

Предварителната оценка на това събитие по скалата на INES е ниво „0″, тоест събитието не е значимо за безопасността. Радиационното състояние на промишлената площадка и зоната за наблюдение на ПС на ХАЕЦ не е претърпяло промени и е на ниво, което съответства на нормалната работа на енергоблоковете и не надвишава естествените фонови стойности. Вторият енергоблок на централата работи с мощност от 640 MW. Общо в ХАЕЦ работят 2 енергоблока.

Както обикновено в такива случаи, Беларус  оказа спешна помощ на украинската енергийна система.
Предоставянето на електроенергия се извърши по искане на украинската страна на 25 януари от 11.00 до 18.00 часа съгласно двустранно споразумение за спешна помощ.
Максималната мощност бе 150 MW.

Източник: http://belatom.by/news/430

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари